שטרודל תפוחים מבצק פילו
מצרכים (ל-4 גלילות):
200 גרם חמאה1 חבילה פילו ("השחף" מומלץ)
למלית:
4 תפוחים ירוקים גדולים
מיץ מ-1 לימון
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס יין לבן
רבע כוס מים
1 כפית גדושה קינמון טחון
60 גרם צימוקים בהירים
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
להגשה:
50-100 גרם אבקת סוכר
גלידה בטעם וניל / קרם פרש / שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- מפשירים פילו מבעוד מועד, 6 שעות לפחות – או לילה שלם.
- מכינים מלית: חותכים תפוחי עץ לרבעים, מגלענים וקולפים. מניחים בקערה עם מיץ לימון, כדי שלא ישחירו.
- חותכים את רבעי התפוחים לקוביות קטנות, בגודל 0.5-1 ס"מ X 0.5-1 ס"מ ומחזירים לקערה עם מיץ הלימון.
- מניחים בסיר רחב תפוחים, סוכר קינמון, יין לבן ומים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-10 דקות עד להתרככות התפוחים- אך לא יתר על המידה. אם נותרו נוזלים בסיר- מניחים את התפוחים במסננת עד להגרת כל הנוזלים.
- מערבבים תפוחים, צימוקים ואגוזי לוז. ממיסים חמאה בקערית חסינת חום במיקרוגל. מחממים תנור לחום 175 מעלות.
- מוציאים את חבילת דפי הפילו מהמקרר, פותחים בעדינות ומניחים על משטח עבודה. מכסים מיד במגבת לחה.
- מוציאים דף פילו אחד ומניחים על משטח העבודה. מכסים מיידית את ערימת דפי הפילו במגבת לחה. מורחים את דף הפילו בחמאה מומסת, בעזרת מברשת..
- מוציאים מן הערימה דף נוסף, מניחים על הדף הקודם, מושחים בעדינות בחמאה וממשיכים כך כד לקבלת ארבעה דפים, מונחים זה על גבי זה.
- מניחים מלית בצד הרחב של המלבן במרחק 3 ס"מ משולי המלבן. מקפלים את השוליים על המלית, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לגליל מהודק, מורחים חמאה מומסת למעלה ומניחים בתבנית תנור משומנת בחמאה.
- אופים את השטרודלים במשך 15-20 דקות או עד להזהבה נאה / השחמה קלה. מוציאים מן התנור, מצננים. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
- מגישים עם כדור גלידה בטעם וניל או עם כף גדושה של קרם פרש/שמנת חמוצה.
חזרה לקטגוריה: עוגות וקינוחים | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.