שטרודל תפוחים מבצק פילו

מצרכים (ל-4 גלילות):שטרודל תפוחים מבצק פילו

200 גרם חמאה1 חבילה פילו ("השחף" מומלץ)

למלית:

4 תפוחים ירוקים גדולים

מיץ מ-1 לימון

חצי כוס סוכר חום

רבע כוס יין לבן

רבע כוס מים

1 כפית גדושה קינמון טחון

60 גרם צימוקים בהירים

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים

להגשה:

50-100 גרם אבקת סוכר

גלידה בטעם וניל / קרם פרש / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

  1. מפשירים פילו מבעוד מועד, 6 שעות לפחות – או לילה שלם.
  2. מכינים מלית: חותכים תפוחי עץ לרבעים, מגלענים וקולפים. מניחים בקערה עם מיץ לימון, כדי שלא ישחירו.
  3. חותכים את רבעי התפוחים לקוביות קטנות, בגודל 0.5-1 ס"מ X 0.5-1 ס"מ ומחזירים לקערה עם מיץ הלימון.
  4. מניחים בסיר רחב תפוחים, סוכר קינמון, יין לבן ומים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-10 דקות עד להתרככות התפוחים- אך לא יתר על המידה. אם נותרו נוזלים בסיר- מניחים את התפוחים במסננת עד להגרת כל הנוזלים.
  5. מערבבים תפוחים, צימוקים ואגוזי לוז. ממיסים חמאה בקערית חסינת חום במיקרוגל. מחממים תנור לחום 175 מעלות.
  6. מוציאים את חבילת דפי הפילו מהמקרר, פותחים בעדינות ומניחים על משטח עבודה. מכסים מיד במגבת לחה.
  7. מוציאים דף פילו אחד ומניחים על משטח העבודה. מכסים מיידית את ערימת דפי הפילו במגבת לחה. מורחים את דף הפילו בחמאה מומסת, בעזרת מברשת..
  8. מוציאים מן הערימה דף נוסף, מניחים על הדף הקודם, מושחים בעדינות בחמאה וממשיכים כך כד לקבלת ארבעה דפים, מונחים זה על גבי זה.
  9. מניחים מלית בצד הרחב של המלבן במרחק 3 ס"מ משולי המלבן. מקפלים את השוליים על המלית, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לגליל מהודק, מורחים חמאה מומסת למעלה ומניחים בתבנית תנור משומנת בחמאה.
  10. אופים את השטרודלים במשך 15-20 דקות או עד להזהבה נאה / השחמה קלה. מוציאים מן התנור, מצננים. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
  11. מגישים עם כדור גלידה בטעם וניל או עם כף גדושה של קרם פרש/שמנת חמוצה.

חזרה לקטגוריה: עוגות וקינוחים | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוגות וקינוחים |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001