בקלאווה

מצרכים:
30  עלי פילו
300 גרם חמאה מומסת
למלית:
500  גרם אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כוס סוכר
1  כפית קינמון
4  טיפות מי פריחת הדרים
לסירופ סוכר:
2  כוסות סוכר
חצי כוס דבש
שתיים וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי פריחת הדרים
מעט הל טחון (אופציה)
אופן ההכנה:
1. המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך.
מסירים מהאש ומצננים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה.
5. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.
6. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.
7. מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים.
8. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.

מצרכים: בקלאווה

30  עלי פילו

300 גרם חמאה מומסת

למלית:

500  גרם אגוזי מלך קצוצים דק

חצי כוס סוכר

1  כפית קינמון

4  טיפות מי פריחת הדרים

לסירופ סוכר:

2  כוסות סוכר

חצי כוס דבש

שתיים וחצי כוסות מים

מיץ מחצי לימון

כמה טיפות מי פריחת הדרים

מעט הל טחון (אופציה)

אופן ההכנה:

1. המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.

2. סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך.

מסירים מהאש ומצננים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה.

5. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.

6. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.

7. מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים.

8. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.

חזרה לקטגוריה: עוגות וקינוחים | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוגות וקינוחים |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001