עלי גפן ממולאים – אורז ובשר

מצרכים:
20 עלי גפן טריים שחולטו 2 דקות במים רותחים ונטבלו במים קרים
תערובת המילוי:
300 ק"ג בשר בקר טרי טחון (אפשר חלקית בשר הודו)
1/2 כוס אורז לבן, לבשל אותו חלקית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כף שום כתוש
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 כפית אבקת מרק עוף
הרוטב לבישול:
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 עגבנייה גדולה קלופה ומרוסקת
1 מיץ מלימון בינוני
1 כף סילאן או סוכר
1 כפית שום כתוש
1 כף פפריקה
½ כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב (בלישה ידנית) את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים)
ממלאים את העלים, פורסים בכל פעם עלה על משטח העבודה ומניחים חופן במרכז המלית .
סוגרים על המלית עם שני צידי העלה, מעליהם את החלק העליון של העלה (הרחוק מהחיבור לגבעול) ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.
מערבבים את כל מצרכי הרוטב  בקערה גדולה ושמים בצד.
מרפדים סיר רחב (סוטאז`) בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים.
יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בסיר סגור למשך כ-25 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין.
משהים בסיר סגור 10 דקות לפני ההגשה – מגישים חם

מצרכים:עלי גפן ממולאים

20 עלי גפן טריים שחולטו 2 דקות במים רותחים ונטבלו במים קרים

תערובת המילוי:

300 ק"ג בשר בקר טרי טחון (אפשר חלקית בשר הודו)
1/2 כוס אורז לבן, לבשל אותו חלקית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כף שום כתוש
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 כפית אבקת מרק עוף

הרוטב לבישול:

2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 עגבנייה גדולה קלופה ומרוסקת
1 מיץ מלימון בינוני
1 כף סילאן או סוכר
1 כפית שום כתוש
1 כף פפריקה
½ כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
1 כוס מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים היטב (בלישה ידנית) את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים)
ממלאים את העלים, פורסים בכל פעם עלה על משטח העבודה ומניחים חופן במרכז המלית .
סוגרים על המלית עם שני צידי העלה, מעליהם את החלק העליון של העלה (הרחוק מהחיבור לגבעול) ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.
מערבבים את כל מצרכי הרוטב  בקערה גדולה ושמים בצד.
מרפדים סיר רחב (סוטאז`) בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים.
יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בסיר סגור למשך כ-25 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין.
משהים בסיר סגור 10 דקות לפני ההגשה – מגישים חם

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001