לזניה במילוי חצילים

מצרכים (לתבנית מלבנית 20*30  ס"מ):
250 גרם פסטה ללזניה
1 חציל
1 כף מלח גס
1/4 כוס שמן זית
מלית לבנה:
375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפייה 5%
2 ביצים
3 כפות קמח
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים
250 גרם סלט חצילים קלויים
200 גרם (1 שקית) פתיתי עמק
100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן
מלית אדומה:
500 גרם רוטב עגבניות מוכן
1 בצל קצוץ קטן
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים
אופן ההכנה:
1.אם יש צורך בבישול מוקדם של הפסטה, יש לבשל אותה לפי הוראות היצרן.
2.מחממים מראש את התנור לחום בינוני 170 מעלות צ'.
3.פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים אותן על תבנית שטוחה ומפזרים מעל את המלח ואת שמן הזית. אופים בתנור למשך 20-15 דקות, עד להשחמה.
4.מוציאים את פרוסות החציל הקלוי לצלחת עם נייר סופג. לא מכבים את התנור.
5.להכנת המלית הלבנה: מערבבים את הגבינה לאפייה עם הביצים והקמח, מלח, פלפל שחור, לקט התבלינים האיטלקיים היבשים ועלי התבלין (פטרוזיליה וריחן קצוצים).
6.מוסיפים את סלט החצילים המוכן, מחצית מפתיתי העמק והפרמזן. מערבבים.
7.להכנת המלית האדומה: מערבבים את הרוטב המוכן עם עלי התבלין הקצוצים ולקט התבלינים האיטלקיים היבשים.
8.מוסיפים את הבצל הקצוץ, את שן השום הכתוש ומערבבים.
9.להרכבת הלזניה: משמנים את התבנית במעט שמן זית.
10.מורחים מעט מהמלית האדומה על תחתית התבנית המשומנת.
11.מניחים שכבה ראשונה של דפי פסטה ומורחים אותם בחצי מהמלית הלבנה.
12.מניחים שכבה שנייה של פסטה ומסדרים מעליה את פרוסות החצילים.
13.יוצקים מעל את רוב המלית האדומה ומפזרים את שארית פתיתי הפרמזן.
14.מניחים שכבה שלישית של פסטה, מורחים מעליה את יתר המלית הלבנה, מעליה את יתר המלית האדומה ולבסוף את שארית פתיתי העמק.
15.אופים במרכז התנור למשך 30-25 דקות, עד שהלזניה משחימה יפה ומתייצבת.
16.מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה לעמוד לפני החיתוך, כדי שתתמצק. מגישים מנות רבועות.

מצרכים (לתבנית מלבנית 20*30  ס"מ): לזניה חצילים

250 גרם פסטה ללזניה
1 חציל
1 כף מלח גס
1/4 כוס שמן זית

מצרכים מלית לבנה:

375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפייה 5%
2 ביצים
3 כפות קמח
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים
250 גרם סלט חצילים קלויים
200 גרם (1 שקית) פתיתי עמק
100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן

מצרכים למלית אדומה:

500 גרם רוטב עגבניות מוכן
1 בצל קצוץ קטן
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים

אופן ההכנה:

1. אם יש צורך בבישול מוקדם של הפסטה, יש לבשל אותה לפי הוראות היצרן.
2. מחממים מראש את התנור לחום בינוני 170 מעלות צ'.
3. פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים אותן על תבנית שטוחה ומפזרים מעל את המלח ואת שמן הזית. אופים בתנור למשך 20-15 דקות, עד להשחמה.
4. מוציאים את פרוסות החציל הקלוי לצלחת עם נייר סופג. לא מכבים את התנור.
5. להכנת המלית הלבנה: מערבבים את הגבינה לאפייה עם הביצים והקמח, מלח, פלפל שחור, לקט התבלינים האיטלקיים היבשים ועלי התבלין (פטרוזיליה וריחן קצוצים).
6. מוסיפים את סלט החצילים המוכן, מחצית מפתיתי העמק והפרמזן. מערבבים.
7. להכנת המלית האדומה: מערבבים את הרוטב המוכן עם עלי התבלין הקצוצים ולקט התבלינים האיטלקיים היבשים.
8. מוסיפים את הבצל הקצוץ, את שן השום הכתוש ומערבבים.
9. להרכבת הלזניה: משמנים את התבנית במעט שמן זית.
10. מורחים מעט מהמלית האדומה על תחתית התבנית המשומנת.
11. מניחים שכבה ראשונה של דפי פסטה ומורחים אותם בחצי מהמלית הלבנה.
12. מניחים שכבה שנייה של פסטה ומסדרים מעליה את פרוסות החצילים.
13. יוצקים מעל את רוב המלית האדומה ומפזרים את שארית פתיתי הפרמזן.
14. מניחים שכבה שלישית של פסטה, מורחים מעליה את יתר המלית הלבנה, מעליה את יתר המלית האדומה ולבסוף את שארית פתיתי העמק.
15. אופים במרכז התנור למשך 30-25 דקות, עד שהלזניה משחימה יפה ומתייצבת.
16. מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה לעמוד לפני החיתוך, כדי שתתמצק. מגישים מנות רבועות.

חזרה לקטגוריה: איטלקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: איטלקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001