פיצה (בסגנון פיצה האט)

מצרכים (הכמות לשתי תבניות תנור גדולות):
4 כוסות קמח רגיל
1/2 חבילת שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפיה (לא חובה)
כף סוכר
חצי כפית מלח (בסוף)
4 כפות שמן
1/2 1 כוסות מים פושרים או 1/3 1 כוסות מים פושרים + 1/4 כוס להמסת השמרים
אופן ההכנה:
לשים במיקסר כל המרכיבים מלבד המלח שמוסיפים בסוף. בהדרגה להפעיל המיקסר ולהעלות המהירות
5 עד 6 דקות, ללוש טוב טוב הרבה זמן.
לשמן קערה ולשים בקערה הבצק, לשמן הבצק מלמעלה שלא יתייבש.
לכסות עם נייר נצמד ועליו לשים מגבת. כשהבצק תופח להוריד האויר ולתת עוד 1/4 שעה שיתפח שוב.
לחלק הבצק ל-2 או ל-3. לשים טיפת שמן על התבנית ועליה לשים את נייר האפיה ועליו שמן.
לפתוח הבצק בעדינות עם מערוך ולמשוך עם היד לכל הכיוונים. בפינות הבצק לשים מים (כמה טיפות)
במקום שמן כדי שהבצק לא יתכווץ. לא לרדד את הבצק עבה אלא רק בדפנות.
להמיס בערך 50 גר' מרגרינה מחמאה במיקרו.
למרוח עם מברשת את המרגרינה המומסת על הבצק התפוח ולהעביר ויש. את שולי הבצק לעשות עבה יותר מכל משטח הבצק. בשוליים לא למרוח המחמאה
לרוטב:
לטגן בצל, להוסיף קוביות עגבניות ולבשל עם טיפת רסק. להוסיף אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל ושום.
להוסיף מעט סוכר ולהסמיך הרוטב.
עדיף להשתמש בשמרים עם משפר אפיה.
מאפי שמרים כמו פיצות וכו' ורולדות שמרים – לאפות בתנור רגיל לא בטורבו כי הטורבו מייבש.

מצרכים (הכמות לשתי תבניות תנור גדולות):פיצה

4 כוסות קמח רגיל
1/2 חבילת שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפיה (לא חובה)
כף סוכר
חצי כפית מלח (בסוף)
4 כפות שמן
1.5 כוסות מים פושרים או 1/3 1 כוסות מים פושרים + 1/4 כוס להמסת השמרים

אופן ההכנה:

1. לשים במיקסר כל המרכיבים מלבד המלח שמוסיפים בסוף. בהדרגה להפעיל המיקסר ולהעלות המהירות 5 עד 6 דקות, ללוש טוב טוב הרבה זמן.
2. לשמן קערה ולשים בקערה הבצק, לשמן הבצק מלמעלה שלא יתייבש.
3. לכסות עם נייר נצמד ועליו לשים מגבת. כשהבצק תופח להוריד האויר ולתת עוד 1/4 שעה שיתפח שוב.
4. לחלק הבצק ל-2 או ל-3. לשים טיפת שמן על התבנית ועליה לשים את נייר האפיה ועליו שמן.
5. לפתוח הבצק בעדינות עם מערוך ולמשוך עם היד לכל הכיוונים. בפינות הבצק לשים מים (כמה טיפות)
6. במקום שמן כדי שהבצק לא יתכווץ. לא לרדד את הבצק עבה אלא רק בדפנות.
7. להמיס בערך 50 גר' מרגרינה מחמאה במיקרו.
8. למרוח עם מברשת את המרגרינה המומסת על הבצק התפוח ולהעביר ויש. את שולי הבצק לעשות עבה יותר מכל משטח הבצק. בשוליים לא למרוח המחמאה

להכנת הרוטב:

לטגן בצל, להוסיף קוביות עגבניות ולבשל עם טיפת רסק. להוסיף אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל ושום.
להוסיף מעט סוכר ולהסמיך הרוטב.

עדיף להשתמש בשמרים עם משפר אפיה.
מאפי שמרים כמו פיצות וכו' ורולדות שמרים – לאפות בתנור רגיל לא בטורבו כי הטורבו מייבש.

חזרה לקטגוריה: איטלקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: איטלקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001