ניוקי בטטה

מצרכים:
600  גרם בטטה
300 גרם קמח
1 ביצה
1כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית מלח
אפשרות: להוסיף 1/2 כוס עגבניות מיובשות טחונות לתערובת
אופן ההכנה:
- מבשלים את התפוחי אדמה עד שיהיו רכים.
- מסננים ומקלפים בעודם חמים,מועכים לפירה.שכל האדים יצאו.
- מקמחים משטח עבודה,שמים את המחית,ביצה, מלח ובהדרגה את הקמח
וללוש עד שיצא בצק לא דביק ( להוסיף קמח לפי הצורך).
- יוצרים נקניקים בקוטר 1,5  ס"מ ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ.
- לחיצה קלה במזלג לקבלת צורה קלאסית של ניוקי.
-בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח,מכניסים חלק מהניוקי עד שהם צפים
ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
חוזרים שוב על הפעולה עד גמר הכמות.
מגישים עם רוטב לפי הטעם.

מצרכים:ניוקי בטטה

600  גרם בטטה
300 גרם קמח
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית מלח
אפשרות: להוסיף 1/2 כוס עגבניות מיובשות טחונות לתערובת

אופן ההכנה:

– מבשלים את התפוחי אדמה עד שיהיו רכים.
– מסננים ומקלפים בעודם חמים,מועכים לפירה.שכל האדים יצאו.
– מקמחים משטח עבודה,שמים את המחית,ביצה, מלח ובהדרגה את הקמח וללוש עד שיצא בצק לא דביק ( להוסיף קמח לפי הצורך).
– יוצרים נקניקים בקוטר 1,5  ס"מ ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ.
– לחיצה קלה במזלג לקבלת צורה קלאסית של ניוקי.
– בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח,מכניסים חלק מהניוקי עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים שוב על הפעולה עד גמר הכמות.

מגישים עם רוטב לפי הטעם.

חזרה לקטגוריה: איטלקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: איטלקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001