ניוקי בטטה
600 גרם בטטה
300 גרם קמח
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית מלח
אפשרות: להוסיף 1/2 כוס עגבניות מיובשות טחונות לתערובת
אופן ההכנה:
– מבשלים את התפוחי אדמה עד שיהיו רכים.
– מסננים ומקלפים בעודם חמים,מועכים לפירה.שכל האדים יצאו.
– מקמחים משטח עבודה,שמים את המחית,ביצה, מלח ובהדרגה את הקמח וללוש עד שיצא בצק לא דביק ( להוסיף קמח לפי הצורך).
– יוצרים נקניקים בקוטר 1,5 ס"מ ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ.
– לחיצה קלה במזלג לקבלת צורה קלאסית של ניוקי.
– בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח,מכניסים חלק מהניוקי עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים שוב על הפעולה עד גמר הכמות.
מגישים עם רוטב לפי הטעם.
חזרה לקטגוריה: איטלקי | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.