פוקצ'ה קלאסית

מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים ל 4 חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
מרדדים בצורת אליפסות ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

מצרכים:פוקצ'ה קלאסית

1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים ל 4 חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
מרדדים בצורת אליפסות ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

חזרה לקטגוריה: איטלקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: איטלקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001