קבב רומני עם מטבל שום

מצרכים (4-5 מנות):
1 ק"ג בשר בקר טחון (תערובת של פלדה ושפונדרה יכולות להיות מצויינות)
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
1 כפית טימין או אורגנו
מצרכים לרוטב שום:
200 גרם שום טרי כתוש
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס מי סודה
אופן ההכנה:
1.מערבבים היטב את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים למעט תמיסת הסודה לשתייה. טועמים ומתקנים תיבול.
2.יוצקים בהדרגה את תמיסת הסודה תוך כדי ערבוב. מכסים את הכלי ומעבירים את הבשר למקרר למשך לילה שלם.
3.לאחר שהתערובת נחה במשך הלילה לשים אותה היטב ויוצרים קבבים.
4.צולים את הקבב על גריל בחום נמוך, תוך סיבוב מתמיד, עד שהוא צלוי היטב מכל צידיו.

מצרכים (4-5 מנות):קבב רומני

1 ק"ג בשר בקר טחון (תערובת של פלדה ושפונדרה יכולות להיות מצויינות)
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
1 כפית טימין או אורגנו

מצרכים לרוטב שום:

200 גרם שום טרי כתוש
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס מי סודה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים למעט תמיסת הסודה לשתייה. טועמים ומתקנים תיבול.
2. יוצקים בהדרגה את תמיסת הסודה תוך כדי ערבוב. מכסים את הכלי ומעבירים את הבשר למקרר למשך לילה שלם.
3. לאחר שהתערובת נחה במשך הלילה לשים אותה היטב ויוצרים קבבים.
4. צולים את הקבב על גריל בחום נמוך, תוך סיבוב מתמיד, עד שהוא צלוי היטב מכל צידיו.

חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001