טאג'ין של כבש ושזיפים

מצרכים (4 מנות):
1 ק"ג כתף כבש צעיר פרוס בעובי של 1 ס”מ
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 כפות סוכר
1/4 כפית ג’ינג’ר קצוץ
2 מקלות קינמון קטנים
1/2 כוס יין אדום
100 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעינים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את נתחי הבשר כדקה מכל צד ומוציאים.
3. מטגנים את פרוסות הבצלים בסיר עד להזהבה.
4. מוסיפים סוכר וממיסים אותו למרקם קרמלי.
5. מוסיפים ג’ינג’ר, מקלות קינמון ויין, את נתחי הכבש, שזיפים ו-1/4 כוס מים.
6. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה 10 דקות.
7. מעבירים לטאג’ין ומכניסים לתנור לשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.

מצרכים (4 מנות):טאג'ין כבש ושזיפים

1 ק"ג כתף כבש צעיר פרוס בעובי של 1 ס”מ
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 כפות סוכר
1/4 כפית ג’ינג’ר קצוץ
2 מקלות קינמון קטנים
1/2 כוס יין אדום
100 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעינים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את נתחי הבשר כדקה מכל צד ומוציאים.
3. מטגנים את פרוסות הבצלים בסיר עד להזהבה.
4. מוסיפים סוכר וממיסים אותו למרקם קרמלי.
5. מוסיפים ג’ינג’ר, מקלות קינמון ויין, את נתחי הכבש, שזיפים ו-1/4 כוס מים.
6. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה 10 דקות.
7. מעבירים לטאג’ין ומכניסים לתנור לשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.

חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001