נזיד בקר ביין

מצרכים (6 מנות):
1 ק"ג- בשר בקר רזה או הודו אדום,חתוך לקוביות או פרוסות
250 – גרם פטריות שמפיניון טריות
1- גזר מגורד גס
3- כפות קמח
3- כפות שמן לטיגון
2- בצל בינוני קצוץ דק
3 -שיני שום קצוצות
1- כוס יין אדום יבש
2- כוסות מים
1- כף מרק עוף
3- עלי דפנה
1- כף כוסברה קצוצה
½- כפית מלח
½- כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומניחים בצד.
מצפים את קוביות/פרוסות הבשר עם הקמח מלח והפלפל.
מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
מוסיפים למחבת את כל השאר החומרים ,ללא הפטריות וחצי מכמות הבצל המטוגן.
מוסיפים את היין.
מבשלים את כל התבשיל על להבה נמוכה למשך כ- 10 דקות עם מכסה סגור.
מעבירים לקדרה או תבנית חסינת אש  ואופים בחום 180 מעלות למשך שעה וחצי.
את הפטריות והבצל המטוגן שנשאר ,לערבב ולטגן 5 דקות ולהוסיפם מעל הבשר למשך 30 דקות נוספות.
אפשר להגיש עם אורז לבן או פירה תפו"א.

מצרכים (6 מנות):נזיד בקר ביין

1 ק"ג- בשר בקר רזה או הודו אדום,חתוך לקוביות או פרוסות
250 – גרם פטריות שמפיניון טריות
1- גזר מגורד גס
3- כפות קמח
3- כפות שמן לטיגון
2- בצל בינוני קצוץ דק
3 -שיני שום קצוצות
1- כוס יין אדום יבש
2- כוסות מים
1- כף מרק עוף
3- עלי דפנה
1- כף כוסברה קצוצה
½- כפית מלח
½- כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומניחים בצד.
2. מצפים את קוביות/פרוסות הבשר עם הקמח מלח והפלפל.
3. מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
4. מוסיפים למחבת את כל השאר החומרים ,ללא הפטריות וחצי מכמות הבצל המטוגן.
5. מוסיפים את היין.
6. מבשלים את כל התבשיל על להבה נמוכה למשך כ- 10 דקות עם מכסה סגור.
7. מעבירים לקדרה או תבנית חסינת אש  ואופים בחום 180 מעלות למשך שעה וחצי.
8. את הפטריות והבצל המטוגן שנשאר ,לערבב ולטגן 5 דקות ולהוסיפם מעל הבשר למשך 30 דקות נוספות.

אפשר להגיש עם אורז לבן או פירה תפו"א.

חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001