צ'ולנט לייט – חמין

דיאטטי לחלוטין הוא לא – אבל החמין הזה בהחלט מופחת קלוריות ודל שומן.
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) שעועית לבנה, או 1/2 חבילה שעועית לבנה ו-1/2 חבילה שעועית אדומה
1 חבילה קטנה (200 גרם) גריסים שטופים
1 ק"ג בשר – הודו אדום או בקר לא שמן
6-8 תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים
4 בצלים קטנים
1 ראש שום מפורק ולא מקולף
5-6 כפות רוטב סויה,כף רסק עגבניות
תבלינים:פלפל שחור ,אבקת מרק,כמון,כורכום
אופן ההכנה:
מהערב משרים את השעועית במים קרים, למחרת ניגשים להרכבה:
בתחתית הסיר (סיר גדול, שהכול יכנס בנוחות) מפזרים שכבה דקה של שעועית, מעליה את הבשר, בצלים וביצים, דוחפים כמה שיני שום ואת שאר שעועית.
מוסיפים את הגריסים ומקווים שהם יכנסו לכל החורים שיצרו המרכיבים האחרים.
בצדדים למעלה מסדרים את תפוחי האדמה והביצים.
יוצקים רוטב סויה והתבלינים.
ממלאים מים עד כיסוי ומרתיחים.(מורידים את הקצף והלכלוך)
מחממים את התנור לחום נמוך מאוד – 100 מעלות צלזיוס.
כשהסיר רותח ומבעבע מכניסים אותו לתנור לאשפוז לילי.
קמים בבוקר ובחרדה בודקים אם לא התרחש אסון בלילה. גונבים ביצה אחת לארוחת בוקר ומתאפקים יפה עד הצהרים.

דיאטטי לחלוטין הוא לא – אבל החמין הזה בהחלט מופחת קלוריות ודל שומן. צ'ולנט לייט

מצרכים:

1 חבילה (500 גרם) שעועית לבנה, או 1/2 חבילה שעועית לבנה ו-1/2 חבילה שעועית אדומה
1 חבילה קטנה (200 גרם) גריסים שטופים
1 ק"ג בשר – הודו אדום או בקר לא שמן
6-8 תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים
4 בצלים קטנים
1 ראש שום מפורק ולא מקולף
5-6 כפות רוטב סויה,כף רסק עגבניות
תבלינים: פלפל שחור, אבקת מרק, כמון וכורכום

אופן ההכנה:

מהערב משרים את השעועית במים קרים, למחרת ניגשים להרכבה:
בתחתית הסיר (סיר גדול, שהכול יכנס בנוחות) מפזרים שכבה דקה של שעועית, מעליה את הבשר, בצלים וביצים, דוחפים כמה שיני שום ואת שאר שעועית.
מוסיפים את הגריסים ומקווים שהם יכנסו לכל החורים שיצרו המרכיבים האחרים.
בצדדים למעלה מסדרים את תפוחי האדמה והביצים.
יוצקים רוטב סויה והתבלינים.
ממלאים מים עד כיסוי ומרתיחים.(מורידים את הקצף והלכלוך)
מחממים את התנור לחום נמוך מאוד – 100 מעלות צלזיוס.
כשהסיר רותח ומבעבע מכניסים אותו לתנור לאשפוז לילי.
קמים בבוקר ובחרדה בודקים אם לא התרחש אסון בלילה. גונבים ביצה אחת לארוחת בוקר ומתאפקים יפה עד הצהרים.

חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001