צלי בקר בתנור
2 – ק"ג בשר בקר ( נתח מס' 5 או 6 טרי, או קפוא שהופשר ללא נוזלים )
6 שיני שום חצויים
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף מרק פטריות
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית מלח
עשבי תיבול יבשים לפי הטעם (רוזמרין/ טימין/ מיורן)
מצרכים לרוטב:
בצל קטן קצוץ
6 שיני שום
חצי כטס יין אדום
כף דבש או סילאן
אופן ההכנה:
מניחים את נתח הבשר על נייר אלומיניום גדול (שניתן יהיה לעטוף בו את הנתח 2-3 פעמים על מנת ללכוד את הנוזלים)
עושים דקירות בסכין חדה בהיקף ונועצים שם את שיני השום.
מורחים את תערובת התבלינים ועשבי התיבול סביב הנתח.
מגלגלים את הכל בנייר האלומיניום, סוגרים היטב בצדדים, כך שלא ייצאו נוזלים החוצה.
תנור מכוון לטורבו 180 מעלות, שמים את הנתח לשעתיים.
מניחים להתקרר בתנור.
לפרוס כשהבשר התקרר לחלוטין.
את הרוטב שיש לנו בנייר האלומיניום לשמור.
לטגן במחבת את בצל הקצוץ עד הזהבה, להוסיף להם את שיני השום כתושים
להוסיף את הרוטב, היין והדבש.
לבשל 10 דקות עם מכסה סגור.
לצקת על פרוסות הבשר לפי טעם הסועד.
חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.