צלי בקר עם תפו"א ובצל
2 ק"ג בשר בקר לתנור ( מומלץ כתף מס' 5) חתוך לפרוסות עובי 1 ס"מ.
3 בצלים בינוניים, חתוכים לטבעות
6 תפוחי אדמה דזירה, פרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות
1 כף קטשופ
1 כף אבקת פילדלפיה
2 כוסות ציר בקר ( אפשרי עם אבקת מרק)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הפרוסות. במחבת כבדה מחממים היטב את שמן הזית ומטגנים את הפרוסות משני הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים מהמחבת.
בשומן שנותר במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא שחום כהלכה.
2. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן והשום ומתבלים במלח, פלפל וטימין.
3. מסדרים בתבנית חסינת אש שכבה של טבעות בצל,תפוחי אדמה בגובה 2 ס"מ, מניחים מעל את הצלעות , בצל ,מכסים בתפוחי האדמה מעליהם מקשטים בפרוסות של העגבניות.
4. יוצקים מעל את ציר המרק ומכסים ברדיד אלומיניום.
5. אופים ב-170 מעלות למשך שעה וחצי.
6. מסירים את הכיסוי,מורחים מעט שמן זית ומזהיבים מתחת לגריל התנור.
חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.