צלעות טלה בחרדל, דבש, יין וערמונים

מצרכים: צלעות טלה בחרדל דבש יין וערמונים
(4 מנות)

1 שדירת צלעות טלה (לבקש מהקצב לנקות בין העצמות)
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
3 כפות דבש טהור
200 גרם ערמונים בואקום
½ ליטר יין אדום מתוק
½ ליטר ציר טלה/עגל
מלח
פלפל
עשבי תיבול – לקישוט
נייר כסף

אופן ההכנה:

הבשר:
מערבבים ביחד את הדבש והחרדל לתערובת אחידה. מוסיפים מעט מלח ופלפל.
מצפים את בשר הטלה בתערובת.
מכסים את עצמות הצלעות בנייר כסף כדי למנוע את השחמתם.
מכניסים לתנור ל-20 דקות בחום של 200 מעלות.
הרוטב:
מצמצמים ב-2 מחבתות נפרדות את הציר והיין עד למחצית הכמות.
מאחדים את הציר והיין המצומצמים למחבת אחד.
מוסיפים את הערמונים ומשאירים על האש למספר דקות נוספות עד לקבלת רוטב במרקם סמיך אך לא סמיך מדי.
הגשה:
פורסים את צלעות הטלה לזוגות או בודדים.
מסדרים בערימה אסתטית בצלחת ויוצקים מהרוטב.
מפזרים את הערמונים מסביב. ניתן לקשט בעשבי תיבול כגון טימין, רוזמרין או זעתר טרי.

חזרה לקטגוריה: בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001