טביט – חמין

מצרכים:טביט

1 עוף טרי
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
2 כפות גדושות בהרת
2 עגבניות קצוצות
4 כוסות מים
3 כוסות אורז שטוף היטב, מסונן
מלח, פלפל שחור טחון טרי

מצרכים למילוי:

4 כפות שמן
1 בצל קצוץ
200 גרם בשר הודו אדום או שווארמה קצוץ גס
1 כוס אורז שטוף היטב
1 כפית בהרת לקובה
1 עגבניה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי. ממלאים את פנים העוף. מפרידים עם הידיים בין העור לבשר העוף וגם לשם מכניסים מילוי.
סוגרים את העוף ומהדקים בעזרת קיסם או תפירה/קשירה.

הכנת העוף: שמים שליש כוס שמן בסיר, מטגנים את הבצל והבהרט עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את העוף ומטגנים מעט מכל צדדיו, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ואח"כ את המים.
מביאים לרתיחה, מבשלים כ 20 דקות על להבה נמוכה. מכניסים את האורז לסיר ומערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.
מעבירים לתנור בחום של 100 מעלות למשך כל הלילה.
מוציאים מהתנור ומסירים את המכסה. מניחים על פתח הסיר צלחת גדולה. הופכים את הסיר בזהירות על הצלחת.
מגישים ואוכלים בשמחה.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001