טביט קל – חמין עיראקי

מצרכים:טביט קל
(8 מנות)

10-16 חלקי עוף
4 כוסות אורז
7 כוסות מים
1 בצל גדול
1 עגבניה בינונית
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף
3 כפות בהרת לטביט
1/4 כוס צימוקים
3 כפיות מלח שטוחות
1 כפית פלפל שחור
6 גרגרי הל מעוכים

אופן ההכנה:

טיגון קל לחלקי העוף.
מטגנים בצל עד שמזהיב ,מוסיפים את המים,רסק, אבקת מרק ושאר התבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10  דקות,טועמים ובודקים אם צריך להוסיף תיבול.
מוסיפים את העוף ומבשלים אותו כ- 20  דקות .
מוסיפים את האורז, ברגע שהגיע לרתיחה מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עד שכמעט כל המים נספגו אך עדיין יש נוזל למעלה. אם חסר אז להוסיף מעט מים רותחים.
לפזר למעלה רבעי העגבניה.
מכניסים לתנור 100 מעלות למשך כל הלילה. (לפחות 9 שעות ).
האורז אמור לצאת מעט דביק.

הריח בבוקר פשוט מאלף ומעלף.

מומלץ לכבות את התנור כחצי שעה לפני הארוחה.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001