סמבוסק בטאווה (ממולא חומוס)

המצרכים למילוי:סמבוסק בטאווה (ממולא חומוס)

1/2  ק"ג גרגרי חומוס
4 בצלים בגודל בינוני
3 כפות כמון טחון
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

המצרכים לציפוי:

1 ק"ג קמח רגיל
50 גר’ שמרים (אפשרי יבשים)
1 כף מלח
1 כף סוכר
כ-2 כוסות מים
5 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

המילוי:
• משרים מבעוד יום את גרגרי החומוס, מבשלים כשעה או עד שהחומוס מתרכך ומסננים.
• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב.
• את גרגרי החומוס המסוננים טוחנים גס במעבד מזון חלק מומלץ למעוך ומעבירים לסיר.
•מוסיפים הבצל הקצוץ את התבלינים,מבשלים כ 10 דקות ושמים בצד להתקרר.

הציפוי:
• את החומרים לבצק, לערבב וללוש ולהניח כחצי שעה למנוחה.
• יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

ההרכבה וטיגון:
• פותחים כל כדור  לעלה בקוטר של כעשרה ס"מ.
• לוקחים כפית גדושה מהמילוי ושמים באמצע העלה.
• מקפלים לחצי עגול וסוגרים את השוליים היטב.
• מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
• מוציאים ומניחים על נייר סופג.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001