סמבוסק בטאווה (ממולא חומוס)
1/2 ק"ג גרגרי חומוס
4 בצלים בגודל בינוני
3 כפות כמון טחון
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
המצרכים לציפוי:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גר’ שמרים (אפשרי יבשים)
1 כף מלח
1 כף סוכר
כ-2 כוסות מים
5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
המילוי:
• משרים מבעוד יום את גרגרי החומוס, מבשלים כשעה או עד שהחומוס מתרכך ומסננים.
• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב.
• את גרגרי החומוס המסוננים טוחנים גס במעבד מזון חלק מומלץ למעוך ומעבירים לסיר.
•מוסיפים הבצל הקצוץ את התבלינים,מבשלים כ 10 דקות ושמים בצד להתקרר.
הציפוי:
• את החומרים לבצק, לערבב וללוש ולהניח כחצי שעה למנוחה.
• יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
ההרכבה וטיגון:
• פותחים כל כדור לעלה בקוטר של כעשרה ס"מ.
• לוקחים כפית גדושה מהמילוי ושמים באמצע העלה.
• מקפלים לחצי עגול וסוגרים את השוליים היטב.
• מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
• מוציאים ומניחים על נייר סופג.
חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.