קובה סלק

מצרכים למילוי:  קובה סלק

250 גרם בשר בקר טחון,לא שומני
1 בצל בינוני, מגורר וסחוט
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1 שן שום כתושה
½   כפית מלח
1 כפית בהרת

מצרכים לציפוי:

2 כוסות סולת
1 כוס מים (מהסלק החתוך שהושרה במים)
1/2 כפית מלח

מצרכים למרק:

3 כפות כוס שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ (רצוי סגול)
2 כפות רסק עגבניות
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים ופרוסים
6 כוסות מים רותחים
1 כף מיץ לימון
קורט מלח
1 כף סוכר חום
1 כף אבקת מרק עוף
צרור עלי כרפס

אופן ההכנה:

הכנת המילוי: מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.

הכנת הציפוי: שמים את הסולת והבורגול, המלח והבהרת בקערה ומערבבים. מוסיפים את מי הסלק ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. מניחים ל – 20 דקות.

הכנת המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, בלי שהשום ישחים.
מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כ- 4 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים עוד 5 דקות.וסיפים את מיץ הלימון ואת כל שאר המרכיבים ומס' גבעולי כרפס.
מבשלים 10 דקות.

מילוי הקובה: לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים. שמים כדור בשר וסוגרים את הבצק סביבו. מחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים (ללוש שוב).
מניחים את הקובות במרק הרותח בעדינות, מבשלים 20 דקות על להבה גבוה ,סיר חצי מכוסה.

מגישים עם אורז לבן.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001