קובה במיה

למילוי:
½ – ק"ג בשר בקר טחון,ללא שומן
1 – בצל בינוני, מגורר וסחוט
½ – כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 – שן שום כתושה
1 – כף בהרת
½ – כפית מלח
½ – פלפל שחור
למרק :
3 – כפות שמן קנולה
2 -בצל בינוני קצוץ (רצוי סגול)
6 – שיני שום, קלופות ופרוסות
600 -גרם במיה
2 – ליטרים מים רותחים ( 8 כוסות)
1- כף מיץ לימון
½ – כפית מלח , ½ פלפל שחור
1- כפית בהרת
3 – עגבניות קצוצות דק
3 – כפות רסק עגבניות
2 – כפות אבקת מרק עוף
1 – כפית סוכר
לציפוי:
600 גרם סולת
1 כפית מלח
1 כפית בהרת
½1 כוסות מים
אופן ההכנה
הכנת המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה זהוב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, בלי שהשום ישחים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות.
מוסיפים את המים ומבשלים עוד5 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ואת כל שאר המרכיבים למרק, ללא הבמיה.
מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
הכנת המילוי: מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של פחות מכדור פינג-פונג.
הכנת הציפוי: שמים את הסולת ,מים ,מלח והבהרת בקערה ומערבבים.
לשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה ולא דביקה, מוסיפים מים במידת הצורך.
מניחים כ – 20 דקות למנוחה.
מילוי הקובה ובישול: לוקחים חתיכות ויוצרים כדורי פינג פונג מהבצק,משטחים דק .
שמים כדור מילוי בשר וסוגרים את הבצק סביבו.
מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב).
מניחים את הקובות במרק הרותח בעדינות, ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, מכסה מעט פתוח.
מוסיפים את הבמיה למשך 20 דקות אחרונות מכסה סגור.
מקררים, ומחממים שוב לפני ההגשה בסיר מכוסה.
מגישים עם אורז לבן.

מצרכים:  קובה במיה

½ – ק"ג בשר בקר טחון,ללא שומן
1 – בצל בינוני, מגורר וסחוט
½ – כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 – שן שום כתושה
1 – כף בהרת
½ – כפית מלח
½ – פלפל שחור

למרק :

3 – כפות שמן קנולה
2 -בצל בינוני קצוץ (רצוי סגול)
6 – שיני שום, קלופות ופרוסות
600 -גרם במיה
2 – ליטרים מים רותחים ( 8 כוסות)
1- כף מיץ לימון
½ – כפית מלח , ½ פלפל שחור
1- כפית בהרת
3 – עגבניות קצוצות דק
3 – כפות רסק עגבניות
2 – כפות אבקת מרק עוף
1 – כפית סוכר

לציפוי:

600 גרם סולת
1 כפית מלח
1 כפית בהרת
½1 כוסות מים

אופן ההכנה:

הכנת המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה זהוב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, בלי שהשום ישחים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות.
מוסיפים את המים ומבשלים עוד5 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ואת כל שאר המרכיבים למרק, ללא הבמיה.
מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

הכנת המילוי: מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של פחות מכדור פינג-פונג.

הכנת הציפוי: שמים את הסולת ,מים ,מלח והבהרת בקערה ומערבבים.
לשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה ולא דביקה, מוסיפים מים במידת הצורך.
מניחים כ – 20 דקות למנוחה.

מילוי הקובה ובישול: לוקחים חתיכות ויוצרים כדורי פינג פונג מהבצק,משטחים דק .
שמים כדור מילוי בשר וסוגרים את הבצק סביבו.
מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב).
מניחים את הקובות במרק הרותח בעדינות, ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, מכסה מעט פתוח.
מוסיפים את הבמיה למשך 20 דקות אחרונות מכסה סגור.
מקררים, ומחממים שוב לפני ההגשה בסיר מכוסה.
מגישים עם אורז לבן.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001