קובה שיפטה- כדורי בשר

המצרכים:

½ ק'ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ וסחוט
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית אבקת מרק או חצי כפית מלח
2 כפות פירורי לחם
1 כפית בהראט
2 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל המצרכים פרט לרסק העגבניות ויוצרים כ-20 כדורים קטנים בצורת אליפסה.
2. מחממים שמן בסיר על להבה קטנה ומניחים בסיר את הכדורים. אם אין מקום מזיזים בעדינות את הכדורים הראשונים שהנחנו, ממתינים כחמש דקות עד שהכדורים מתקשים וניתנים להזזה.
3. מערבבים רסק עגבניות עם מים מוסיפים לסיר ומשחררים בעדינות את הכופתאות מהתחתית. מבשלים 10 דקות על להבה קטנה.
4. ניתן להכין שיפטה גם מחזה עוף טחון ללא פטרוזיליה, ובמקום בהראת מתבלים עם שליש כפית קינמון טחון + שליש כפית פלפל שחור.
5. ניתן להוסיף לשיפטה את כל סוגי הירקות:  200 גר' אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, קישואים חתוכים לקוביות וכוס גרגרי חומוס שבושלו מראש.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001