קובה אורז – עווק

מצרכים למעטפת:קובה אורז
4 כוסות אורז מושרה לשעתיים
350 גר' חזה עוף טחון
1 כף מלח

מצרכים למילוי:
500  גר' חזה עוף טחון ( או בשר הודו אדום)
2 בצלים קטנים עד בינוניים קצוצים דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית קינמון טחון
כפית מחוקה מלח
שני ליטר מים רותחים
חצי כפית כורכום או כף גדושה רסק עגבניות
1 כף מחוקה מלח

אופן ההכנה:

1. לערבב את האורז עם שאר מצרכי המעטפת ולאכסן ללילה במקרר.
2. הכנת המעטפת: מסננים את האורז המושרה מוסיפים חזה עוף ומלח ומערבבים.
3. הכנת המילוי: לערבב את חזה העוף הטחון, התבלינים וכפית מחוקה מלח ולחלק ל- 22 כדורים.
4. הכנת הקובה: לוקחים בכף היד כדור אורז ומשטחים. במרכזו מניחים כדור בשר וסוגרים את השוליים מעל הבשר. יש להחליק מכל הצדדים ותוך כדי החלקה לפחוס מעט את הכדור.
5. לאחר שמחצית מהכמות מוכנה שמים את הכדורים אחד אחרי השני במים הרותחים וכעבור שתים שלוש דקות מזיזים בעזרת כף בישול שטוחה את הכדורים כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר. מבשלים כעשרים דקות ובמהלך הבישול בודקים אם הכדורים לא נדבקו לתחתית הסיר.
6. מוציאים ומסננים בעדינות רבה כדי שלא ישברו.
7. באותו האופן מכינים את הכמות שנותרה.
8. אפשר לאכול כך,אפשר ומומלץ לטגן.

לטיגון:
מחממים מחבת רצוי מצופה טפלון  עם שמן (לא עמוק) ומניחים  בזהירות.
מזהיבים משני הצדדים ומוציאים למשטח מרופד בנייר סופג.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001