קיצ'רי – אורז עם עדשים אדומות
2 כוסות אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן
2 כוסות עדשים כתומות, שטוף ומסונן
4 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית כורכום
2 כפות כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
6 שיני שום
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן רגיל עד להזהבה .
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומטגנים בערבוב קל 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים,מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה למשך 4 דקות.
מוסיפים את העדשים הכתומות, רחוצות ומסוננות,
מוסיפים ולערבב קלות ,מלח, כורכום,1 כף כמון,רסק,פלפל שחור.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות במכסה סגור.
לקרר 10 דקות.
לקצוץ 6 שיני שום לחתיכות קטנות ,לחמם במחבת את שמן הזית ,
להוסיף את שיני השום ,כף כמון ,לטגן קלות עד להזהבה (להיזהר שלא ייחרך )
לשפוך את תכולת המחבת לתוך סיר האורז ולערבב היטב
שהשום והשמן ייספגו בכל האורז לסגור את הסיר, להמתין מספר דקות.
להגיש חם.
חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.