קיצ'רי – אורז עם עדשים אדומות

מצרכים:  קיצ'רי
(6 מנות)

2 כוסות אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן
2 כוסות עדשים כתומות, שטוף ומסונן
4  כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית כורכום
2 כפות  כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
6 שיני שום
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן רגיל עד להזהבה .
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומטגנים בערבוב קל 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים,מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה למשך 4 דקות.
מוסיפים את העדשים הכתומות, רחוצות ומסוננות,
מוסיפים ולערבב קלות ,מלח, כורכום,1 כף כמון,רסק,פלפל שחור.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות במכסה סגור.
לקרר 10 דקות.
לקצוץ 6 שיני שום לחתיכות קטנות ,לחמם במחבת את שמן הזית ,
להוסיף את שיני השום ,כף כמון ,לטגן קלות עד להזהבה (להיזהר שלא ייחרך )
לשפוך את תכולת המחבת לתוך סיר האורז ולערבב היטב
שהשום והשמן ייספגו בכל האורז לסגור את הסיר, להמתין מספר דקות.
להגיש חם.

חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עיראקי |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001