עלי גפן ממולאים
½ ק'ג עלי גפן טריים
3 כוסות אורז
½ כפית מלח לימון
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
300 גר' בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (אפשר בשר טחון)
200 גרם רסק עגבניות
¼ כוס שמן
2 כפות אבקת מרק עוף
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העלים וחולטים אותם במים חמים למשך רבע שעה.
2. הכנת מילוי: לערבב את האורז עם הבשר, השמן, 1 כף אבקת מרק עוף ו- 100 גרם מרסק עגבניות.
3. מילוי העלים: לוקחים עלה, שמים כמות השווה בערך לכף מהתערובת במרכז העלה, לכסות את העלה בקצוות שנשארו ולהניח בסיר רחב.
4. לאחר מילוי העלים מערבבים את המים עם קופסת רסק עגבניות, 1 כף אבקת מרק עוף, מלח לימון, מלח וסוכר, שופכים מעל לעלי הגפן.
5. מביאים את התבשיל לידי רתיחה ולאחר מכן שמים על אש נמוכה למשך שעה. (ניתן לשים בתנור או פלטה).
חזרה לקטגוריה: עיראקי | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.