עוף ממולא בתנור
1 יחידה עוף
250 גרם בשר שוארמה הודו קצוץ דק
100 גרם משמש וצימוקים יחד
3/4 כוס אורז (או קינואה)
1 בצל קטן קצוץ
1/4 כוס אגוזי מלך
1 ביצה
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית קינמון
מצרכים לרוטב:
1 כף שמן
1 כף דבש
3 כפות סויה
1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
1. את העוף צריך לרוקן.
2. את כוס האורז לבשל חצי בישול.
3. לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את בשר השוארמה.
4. הכנת המילוי: שמים בקערה את הבשר הטחון את עשבי התיבול הקצוצים, בצל אחד קצוץ, צנוברים, אגוזים,פירות יבשים חתוכים או שלמים, ביצים , מעט שמן ואת האורז שבישלנו מערבבים הכול ביחד.
5. ממלאים את העוף בתערובת שיצרנו.
6. לאחר שהעוף ממולא קושרים אותו בשוקיים (או תופרים עם קיסם) ומברישים ברוטב.
7. עוטפים בנייר כסף.
8. אופים בתנור ב- 190 מעלות למשך 80 דקות, באמצע להפוך.
9. להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 15 דקות.
10. לכבות את התנור ולתת לנוח 15 דקות.
חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.