עוף עם בטטות ושזיפים על מצע קינואה

מצרכים:עוף עם בטטות ושזיפים

5 בטטות מאורכות בגודל אחיד, קלופות וחתוכות לרבעים, לאורך
14 בצלצלי שאלוט או בצלים קטנים, קלופים
16 שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים
8 כרעיים של עוף טרי
3 כוסות קינואה מבושלות, או 2 חבילות קוסקוס מוכנות לפי הוראות היצרן

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס דבש
1/3 כוס רוטב סויה
4 כפות חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית עדין
3 ס"מ שורש זנגביל (ג´ינג´ר) טרי, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות דק
4 תרמילי הל כתושים
2 מקלות קינמון
1 כף זרעי כוסברה, מעוכים קלות
2 עלי דפנה
2 כוסות יין אדום יבש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:

1. לוקחים תבנית גדולה מספיק בשביל כל המצרכים הנ"ל  ומסדרים בה את העוף, הבטטות, השזיפים, והבצלצלים בצורה כזו שכולם יהיו חשופים לגוף החימום העליון.
2. מכסים בנייר כסף, משהים כשעה, לספיגת הטעמים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות, למשך לשעה מכוסה ,ועוד כמה זמן שזה ייקח לא-מכוסה  עד שהעוף ישחים ויראה טוב.
4. לוקחים כלי גדול ( פלטה) , מניחים במרכזו ערימת הקינואה, וסביבה עורכים את שאר המרכיבים, כאשר על ערימת הקינואה יוצקים את הרוטב בה נאפה העוף.

חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוף והודו |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001