קדרת עוף ברוטב יין אדום עם צימוקים ושקדים

מצרכים:קדרת עוף

מצרכים לרוטב היין:

2 כוסות יין אדום (קברנה סוביניון או מרלו)
1/2 כוס דבש
2 מקלות קינמון

מצרכים לעוף:

6 כרעיים, חצויות (כך שיתקבלו 12 נתחים)
1/4 כוס שמן זית איכותי
2 בצלים גדולים, קלוף וקצוצים דק
2 גזרים, פרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:

צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. רוטב היין: שמים בסיר את היין, הדבש והתבלינים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים ברתיחה קלה, תוך בחישה מדי פעם, כרבע שעה, עד שהכמות מצטמצמת לכוס בערך. מסירים מהכיריים ומצננים.

2. העוף: מתבלים את העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן בסיר גדול עד שהוא חם מאוד ומטגנים בו את נתחי העוף מעל להבה בינונית גבוהה, עד שהם זהובים מכל צדדיהם, כמה דקות בכל צד. מוציאים ומעבירים לצלחת. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הבצל והגזר, ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, כמה דקות עד שצבעם הופך זהוב עמוק.
מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב היין, מערבבים והופכים את חלקי העוף כך שיכוסו היטב ברוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים ארבעים דקות-שעה, עד שהעוף ספוג ברוטב ורך מאוד.

3. ההגשה: מעבירים את נתחי העוף עם הגזר לצלחות, מפזרים מלמעלה את הצנוברים והפטרוזיליה, אם רוצים מקשטים במקלות קינמון, יוצקים מהרוטב ומגישים.

חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוף והודו |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001