חזה עוף ממולא בפטריות

מצרכים:חזה עוף ממולא בפטריות

שניים וחצי נתחים של חזה עוף שלם – לבקש קטנים
8 פטריות פורטובלו גדולות
2 שיני שום
שמן זית לטיגון
מעט קמח לקימוח
3/4 כף חרדל
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
כוס יין לפי טעמכם ( לא מתוק!)

אופן ההכנה:

מכינים את חזות העוף למילוי: קודם כל מנקים אותם מכל השומן והחלקים המיותרים, עושים להם 'גיזום' טוב טוב, שישאר בידינו רק נתח נקי ויפה.
חוצים כל חזה באמצע לשניים ומתקבלות 5 מנות (כי היו לנו שתיים וחצי חתיכות).
את חצי החזה קוצצים לקוביות קטנות – קודם לרצועות דקות כמו לעוף סיני, ואח"כ כל רצועה לקוביות כמו לסלט.
את ארבעת המנות הנותרות, חוצים באמצע אבל לא עד הסוף: מחזיקים את הנתח עם יד אחת מעליו, ובסכין חדה חותכים אותו לרוחב, בלי להגיע עד הסוף. צריך שיווצר מין כיס למילוי.
פותחים את החתיכה לשניים – ואחרי שנמלא אותה, נקפל שוב חצי על חצי

הכנת המילוי:

מנגבים את הפטריות המגבת נייר לחה, קוצצים שכבה דקה מהרגל וזורקים
אח"כ חותכים את כל הפטריות לקוביות קטנות כמו לסלט, ריבועים
מחממים שמן זית במחבת גדולה, כשחם – מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן במשך כמה דקות מוסיפים 2 שיני שום קצוצות דק, וממשיכים לטגן
מוסיפים את הקוביות שקצצנו מחצי חזה העוף
כשקוביות חזה העוף שינו את צבען ללבן – מוסיפים 3/4 כף חרדל + מלח + פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים להצטנן קצת
ממלאים כל נתח עוף בשתיים -שלוש כפות גדושות מן המלית, ומקפלים את פרוסת החזה לשניים
מהדקים יפה את השוליים
מקמחים במעט קמח, ומטגנים קלות על אש בינונית במחבת עם שמן זית, עד שמתקבלת מעטפת זהבהבה משני הצדדים

מוציאים את מנות העוף לתבנית חסינת חום
מחממים תנור אפיה לחום גבוה – 220 מעלות, ומכניסים את העוף לאפיה של כ – 15 דקות

הכנת הרוטב:

במחבת בה טיגנו את העוף, מטגנים שן שום כתושה עם כף מים
מוסיפים כוס יין לטעמכם. במתכון המקורי – יין פורטו. אבל אין חובה, כל אחד יוסיף יין לפי טעמו
מביאים את היין לרתיחה ומצמצמים את כמותו בערך לחצי
מגרדים את התחתית של המחבת, כדי שכל מה שדבק בה יצטרף לרוטב
מכבים את האש, מוציאים את חזה העוף מהתנור, ובמצקת – יוצקים מעל כל חזה את רוטב היין

את מה שנשאר מן הרוטב שופכים לתבנית, מסביב למנות העוף, ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות

חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוף והודו |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001