גונדי – כדורי עוף וחומוס (מתכון פרסי)
לקציצות:
חצי קילו עוף טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאד, או מגורדים.
150 גרם אבקת חומוס טחון
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
כפית כורכום 1
1 כפית הל טחון
חצי כפית פלפל לבן
למרק:
כוס גרגרי חומוס שלמים שהושרו במים למשך לילה
1 בצל פרוס לטבעות
כף אבקת מרק
מעט כורכום, מלח, פלפל לבן
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
מערבבים את העוף הטחון עם אבקת החומוס,
מוסיפים את הבצל הקצוץ,
מוסיפים את השמן ואת המלח ואת התבלינים ,
לשים לעיסה אחידה וחלקה, מניחים לנוח קצת בצד.
בינתיים מכינים את המרק:
מזהיבים את טבעות הבצל בשמן על אש בינונית, מוסיפים את גרגרי החומוס.
מוסיפים מים כמידת המרק שרוצים לקבל, ורצוי הרבה.
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש גבוהה כרבע שעה.
מרטיבים את הידיים, וצרים מעיסת העוף והחומוס כדורים בערך בגודל ביצה גדולה, אבל עגולים.
לא להדק את הכדור, להשאירו חופשי ומאוורר, לתת לו את הצורה על ידי העברה מיד ליד.
זורקים את הכדורים למרק, ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש,מבשלים כשעה וחצי בסיר חצי מכוסה.
חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.