מקלובה (מהמטבח הערבי)
1 עוף חתוך ל- 8 חתיכות
1 כוס שמן לטיגון
1 חציל
2 תפוח אדמה קלוף
3 גזרים קלופים
1 קישוא
1 בצל חתוך לרבעים
2 כוס אורז
2 כפיות אבקת מרק
1 כפית מחוקה קינמון
½ כפית בהרת
1 כפית זעפרן
4 כוסות מים רותחים
½ 1 כפיות מלח שחור
אופן ההכנה:
- קולפים את החציל , שורה כן-שורה לא וחותכים לפרוסות עבות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הגזר לקוביות גדולות.
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את החצילים והירקות טיגון קל עד השחמה. מניחים במסננת.
- מטגנים היטב את העוף באותו שמן עד השחמה. מניחים במסננת.
- מפזרים חופן קטן של אורז לא מבושל על תחתית סיר (רצוי טפלון).
- על האורז מסדרים את העוף, מעל העוף מפזרים את האורז.
- מעל האורז שמים את הירקות בשכבות ,מערבבים את התבלינים במים ויוצקים לסיר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה.
- מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח כחצי שעה.
- הגשה: לוקחים מגש שגדול ממידות הסיר, מניחים אותו על הסיר והופכים במהירות. מקישים עם כף עץ על התחתי הסיר כדי לחלץ משם אורז שנדבק. מגישים מיד.
חזרה לקטגוריה: עוף והודו | חזרה לעמוד הבית
אין תגובות »
השאירו תגובה!
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.