גפילטע פיש

מצרכים לקציצות (15 יחידות):
1 ק"ג קרפיון טחון
בצל גדול, מרוסק בממחה או פומפייה
3 ביצים
1 כפית לא גדושה מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפיות סוכר
½ כוס קמח מצה
חומרים למרק:
2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות
4 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עגולות
ראש הדג והעצם שלא נטחנו
½1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
3 כפיות סוכר
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
הקציצות:
מערבבים את החומרים עד לקבלת עיסה נוחה ללישה. (אם העיסה דביקה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח, אך נזהרים שלא תתקבל עיסה קשה מדי).
המרק:
ממלאים סיר במים עד למחציתו, מכניסים את כל החומרים לסיר ומרתיחים.
כשהמרק רותח, צרים קציצות ומכניסים לתוכו.
טועמים את המרק, אם יש צורך מתקנים את התיבול ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעתיים וחצי.
כשהקציצות מוכנות, מקררים לטמפרטורת החדר, מפרידים את הקציצות, את הציר (המרק) ואת הגזר, ומכניסים למקרר.
מגישים כל קציצה מעוטרת בטבעת גזר ומנת ציר בצד.
מומלץ להכין את הדגים יום לפני החג / שבת, על מנת לשמור על טריותם ולהספיק לצננם היטב.

מצרכים לקציצות (15 יחידות):גפילטע_פיש

1 ק"ג קרפיון טחון
בצל גדול, מרוסק בממחה או פומפייה
3 ביצים
1 כפית לא גדושה מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפיות סוכר
½ כוס קמח מצה

חומרים למרק:

2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות
4 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עגולות
ראש הדג והעצם שלא נטחנו
½1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
3 כפיות סוכר
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

הקציצות:

מערבבים את החומרים עד לקבלת עיסה נוחה ללישה. (אם העיסה דביקה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח, אך נזהרים שלא תתקבל עיסה קשה מדי).

המרק:

ממלאים סיר במים עד למחציתו, מכניסים את כל החומרים לסיר ומרתיחים.
כשהמרק רותח, צרים קציצות ומכניסים לתוכו.
טועמים את המרק, אם יש צורך מתקנים את התיבול ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעתיים וחצי.
כשהקציצות מוכנות, מקררים לטמפרטורת החדר, מפרידים את הקציצות, את הציר (המרק) ואת הגזר, ומכניסים למקרר.
מגישים כל קציצה מעוטרת בטבעת גזר ומנת ציר בצד.
מומלץ להכין את הדגים יום לפני החג / שבת, על מנת לשמור על טריותם ולהספיק לצננם היטב.

חזרה לקטגוריה: דגים | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: דגים |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001