בעבע בתמר

מרכיבים:
45-50 עוגיות
150 גרם שמרים
2 כוסות מים פושרים
2 כפות מלח
4 כפות סוכר
1 כף חוואייג' לאפייה
600 גרם מרגרינה, רכה מאוד או מומסת
1/2 כוס שמן
2 ק"ג קמח
למלית:
3 כפות שמן
1/2 ק"ג תמרים, טחונים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס זרעי שומשום
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
בוחשים בקערה את השמרים והמים, מוסיפים את המלח, הסוכר והחוואייג', המרגרינה והשמן. בוחשים עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, כשעה.
מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים, למשך שעתיים.
הכנת המלית:
מחממים בחבת רחבה את השמן ומוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך, מוסיפים מעט שמן או מים.
נוטלים מהבצק ומגלגלים בכפות הידיים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ.
צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מלית, ומהדקים. משטחים את הכדורים בידיים על משטח עבודה משומן לעוגייה בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
עורכם את העוגיות בתבניות משומנות, ומשאירים רווחים ביניהן. מורחים את הביצה ובוזקים מעל את השומשום.
מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות. מצננים, ומאחסנים בכלי סגור.

מצרכים (45-50 עוגיות)בעבע-בתמר

45-50 עוגיות

150 גרם שמרים

2 כוסות מים פושרים

2 כפות מלח

4 כפות סוכר

1 כף חוואייג' לאפייה

600 גרם מרגרינה, רכה מאוד או מומסת

1/2 כוס שמן

2 ק"ג קמח

למלית:

3 כפות שמן

1/2 ק"ג תמרים, טחונים

1 ביצה טרופה

1/2 כוס זרעי שומשום

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

1. בוחשים בקערה את השמרים והמים, מוסיפים את המלח, הסוכר והחוואייג', המרגרינה והשמן. בוחשים עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, כשעה.

2. מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים, למשך שעתיים.

הכנת המלית:

3. מחממים בחבת רחבה את השמן ומוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך, מוסיפים מעט שמן או מים.

4. נוטלים מהבצק ומגלגלים בכפות הידיים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ.

5. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מלית, ומהדקים. משטחים את הכדורים בידיים על משטח עבודה משומן לעוגייה בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.

6. עורכם את העוגיות בתבניות משומנות, ומשאירים רווחים ביניהן. מורחים את הביצה ובוזקים מעל את השומשום.

7. מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

8. מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות. מצננים, ומאחסנים בכלי סגור.

חזרה לקטגוריה: עוגות וקינוחים | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: עוגות וקינוחים |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001