- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

בקלאווה

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה עוגות וקינוחים

מצרכים:
30  עלי פילו
300 גרם חמאה מומסת
למלית:
500  גרם אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כוס סוכר
1  כפית קינמון
4  טיפות מי פריחת הדרים
לסירופ סוכר:
2  כוסות סוכר
חצי כוס דבש
שתיים וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי פריחת הדרים
מעט הל טחון (אופציה)
אופן ההכנה:
1. המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך.
מסירים מהאש ומצננים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה.
5. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.
6. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.
7. מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים.
8. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.

מצרכים: בקלאווה

30  עלי פילו

300 גרם חמאה מומסת

למלית:

500  גרם אגוזי מלך קצוצים דק

חצי כוס סוכר

1  כפית קינמון

4  טיפות מי פריחת הדרים

לסירופ סוכר:

2  כוסות סוכר

חצי כוס דבש

שתיים וחצי כוסות מים

מיץ מחצי לימון

כמה טיפות מי פריחת הדרים

מעט הל טחון (אופציה)

אופן ההכנה:

1. המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.

2. סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך.

מסירים מהאש ומצננים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה.

5. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.

6. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.

7. מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים.

8. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=727

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009