- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

ניוקי בטטה

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה איטלקי

מצרכים:
600  גרם בטטה
300 גרם קמח
1 ביצה
1כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית מלח
אפשרות: להוסיף 1/2 כוס עגבניות מיובשות טחונות לתערובת
אופן ההכנה:
- מבשלים את התפוחי אדמה עד שיהיו רכים.
- מסננים ומקלפים בעודם חמים,מועכים לפירה.שכל האדים יצאו.
- מקמחים משטח עבודה,שמים את המחית,ביצה, מלח ובהדרגה את הקמח
וללוש עד שיצא בצק לא דביק ( להוסיף קמח לפי הצורך).
- יוצרים נקניקים בקוטר 1,5  ס"מ ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ.
- לחיצה קלה במזלג לקבלת צורה קלאסית של ניוקי.
-בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח,מכניסים חלק מהניוקי עד שהם צפים
ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
חוזרים שוב על הפעולה עד גמר הכמות.
מגישים עם רוטב לפי הטעם.

מצרכים:ניוקי בטטה

600  גרם בטטה
300 גרם קמח
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית מלח
אפשרות: להוסיף 1/2 כוס עגבניות מיובשות טחונות לתערובת

אופן ההכנה:

– מבשלים את התפוחי אדמה עד שיהיו רכים.
– מסננים ומקלפים בעודם חמים,מועכים לפירה.שכל האדים יצאו.
– מקמחים משטח עבודה,שמים את המחית,ביצה, מלח ובהדרגה את הקמח וללוש עד שיצא בצק לא דביק ( להוסיף קמח לפי הצורך).
– יוצרים נקניקים בקוטר 1,5  ס"מ ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ.
– לחיצה קלה במזלג לקבלת צורה קלאסית של ניוקי.
– בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח,מכניסים חלק מהניוקי עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים שוב על הפעולה עד גמר הכמות.

מגישים עם רוטב לפי הטעם.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=633

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009