- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

פוקצ'ה קלאסית

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה איטלקי

מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים ל 4 חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
מרדדים בצורת אליפסות ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.

מצרכים:פוקצ'ה קלאסית

1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים ל 4 חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
מרדדים בצורת אליפסות ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=630

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009