- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -
קדירת אוסובוקו עם שעועית ויין
נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה בשר
2.5 ק"ג בשר אוסובוקו עם עצם
500 ג' שעועית שחורה מושרת במים (12 שעות לפחות)
8 תפו"א דזירה בינוניים שלמים עם הקליפה
1 בקבוק יין אדום
1 כוס מים
4 גזרים חתוכים 3 ס"מ כל חתיכה
1 בצל גדול קצוץ
2 שורש סלרי שלם לא חתוך
1 כפית טימין
1 כפית סומק
1 כף סילן/דבש
1 כף תבלין ראס אל חנות
1 כף אבקת מרק עוף
2 לימון פרסי יבש
5 עלי דפנה
1 כפית שטוחה צ'ילי טחון
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ ומניחים בצד.
2. מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את נתחי הבשר.
3. מחממים את הקדירה ומכניסים את הבשר לטיגון, השחמה קלה ומוציאים מהקדרה.
4. מרפדים את הקדרה עם הבצל המטוגן ,מעליו מפזרים את השעועית המושרית, מעליהם מסדרים את חתיכות הבשר.
5. לערבב את התבלינים והדבש עם היין ,מים בסיר קטן ,ולשפוך לקדירה.
6. מעל הכל לסדר למעלה מסביב את הגזר ותפו"א .
7. מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים להבה למשך חצי שעה.
8. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 2.5 שעות
דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il
כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=560
© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009