- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

קבב רומני עם מטבל שום

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה בשר

מצרכים (4-5 מנות):
1 ק"ג בשר בקר טחון (תערובת של פלדה ושפונדרה יכולות להיות מצויינות)
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
1 כפית טימין או אורגנו
מצרכים לרוטב שום:
200 גרם שום טרי כתוש
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס מי סודה
אופן ההכנה:
1.מערבבים היטב את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים למעט תמיסת הסודה לשתייה. טועמים ומתקנים תיבול.
2.יוצקים בהדרגה את תמיסת הסודה תוך כדי ערבוב. מכסים את הכלי ומעבירים את הבשר למקרר למשך לילה שלם.
3.לאחר שהתערובת נחה במשך הלילה לשים אותה היטב ויוצרים קבבים.
4.צולים את הקבב על גריל בחום נמוך, תוך סיבוב מתמיד, עד שהוא צלוי היטב מכל צידיו.

מצרכים (4-5 מנות):קבב רומני

1 ק"ג בשר בקר טחון (תערובת של פלדה ושפונדרה יכולות להיות מצויינות)
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
1 כפית טימין או אורגנו

מצרכים לרוטב שום:

200 גרם שום טרי כתוש
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס מי סודה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים למעט תמיסת הסודה לשתייה. טועמים ומתקנים תיבול.
2. יוצקים בהדרגה את תמיסת הסודה תוך כדי ערבוב. מכסים את הכלי ומעבירים את הבשר למקרר למשך לילה שלם.
3. לאחר שהתערובת נחה במשך הלילה לשים אותה היטב ויוצרים קבבים.
4. צולים את הקבב על גריל בחום נמוך, תוך סיבוב מתמיד, עד שהוא צלוי היטב מכל צידיו.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=545

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009