רוטב בולונז

מצרכים (6 מנות):
1/2 ק"ג- בשר בקר טחון  (מומלץ עגל)
1 ק"ג – עגבניות בשלות
2- כפות שמן זית
1- בצל גדול קצוץ דק מאד
1 – פלפל אדום קצוץ דק
2-  שיני שום כתושות
6 – עלים בזיליקום
2 – כפות רסק עגבניות
2- כפיות  פפריקה מתוקה
1/3  כוס – יין אדום יבש
1/2 – כפית  מוסקט
1/2- כפית  סוכר
1  – כפית מלח
1/2 – כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה .
מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון,עד התאדות הנוזלים.
מוסיפים את שאר החומרים (מרוסקים בבלנדר)
מבשלים על להבה נמוכה ,מכסה סגור,עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה ,
כ- 20 דקות.
ליצוק על פסטה מבושלת, או כמילוי בין שכבות עלי לזניה.

מצרכים (6 מנות):רוטב בולונז

1/2 ק"ג – בשר בקר טחון  (מומלץ עגל)
1 ק"ג – עגבניות בשלות
2 – כפות שמן זית
1 – בצל גדול קצוץ דק מאד
1 – פלפל אדום קצוץ דק
2 –  שיני שום כתושות
6 – עלים בזיליקום
2 – כפות רסק עגבניות
2 – כפיות  פפריקה מתוקה
1/3- כוס יין אדום יבש
1/2 – כפית  מוסקט
1/2 – כפית  סוכר
1 – כפית מלח
1/2 – כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה .
2. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון,עד התאדות הנוזלים.
3. מוסיפים את שאר החומרים (מרוסקים בבלנדר)
4. מבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה ,מכסה סגור,עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.
5. ליצוק על פסטה מבושלת, או כמילוי בין שכבות עלי לזניה.

חזרה לקטגוריה: איטלקי,בשר | חזרה לעמוד הבית

נכתב על-ידי יאיר שגיא ב: איטלקי,בשר |   הדפס מתכון הדפס מתכון

אין תגובות »

השאירו תגובה!

יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.


האתר מבוסס על מערכת WordPress | כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא | עיצוב: Udi1
מודול איכות - תקני ISO 9001