- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

צ'ולנט – חמין

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה בשר

מצרכים (10 מנות):
2 ק"ג- בשר בקר עם שומן חתוך לקוביות גדולות (אפשרי: צלעות,שריר,שפודרה,אוסובוקו)
1/2 ק"ג- עצמות בקר לתחתית הסיר
10 – תפוח אדמה בינוניים קלופים (תפו"א לסועד)
3 כוסות- שעועית לבנה שהושרתה מלילה קודם ( לא אמריקאית,אפשרי משולב מקסיקנית/שחורה)
2 כוסות -גריסים שטופים, מומלץ כוס חיטה וכוס גריסים
2 כפות  רסק עגבניות
2 -עגבניות בינוניות- רכות מאוד חתוכות לחצאים
1/2 ק"ג -עצמות בקר לריפוד הסיר, מעל הבצל
2 -בצלים גדולים חתוכים לקוביות
כפיות: 2- מלח , 1- פלפל שחור ,2- פפריקה ,1/2-  כמון,1- כורכום
1 -מקל קינמון
3 -כפות אבקת מרק בשר (אפשרי עוף)
1/4 – כוס שמן קנולה לטיגון
6- שיני שום
1 -כף דבש ,או  סילאן
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים מעט את קוביות הבצל ומכבים את הלהבה.
2. מרפדים מעל הבצל את העצמות .
3. מניחים בסיר את נתחי הבשר ,מעל הבשר שמים את השעועית והגריסים מעורבבים.
4. ממיסים את הדבש,רסק העגבניות, אבקת מרק והתבלינים בכוס מים ויוצקים לסיר.
5. ממלאים את הסיר במים עד שיכסה את  המרכיבים,תפו"א בהיקף ושיבלטו ומניחים למעלה את
חצאי העגבניות.
6. מחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה,מנמיכים להבה ומבשלים 20  דקות עם מכסה סגור.
7. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל- 100 מעלות למשך לילה ,מומלץ לפחות 14 שעות.
8. למחרת בבוקר, בודקים את מצב הנוזלים.יש לבדוק עם מזלג ולראות שיש עדיין נוזלים כמעט
עד גובה התכולה ,אם חסרים נוזלים ונראה יבש,מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
המלצות:
השריית השעועית במשך יומיים והחלפת מים כל יום (מסלק מעט גזים)
את הבשר מומלץ לאטום ע"י טיגון בהתחלה.
לשים 200 גרם חזה אווז מעושן מעל העצמות.
לשים מס' יח' קישקע ממולא, ו/או נקניקיות "מרגז" , ו/או ביצים מעל התכולה.
אחרי כיבוי התנור מומלץ לחכות לפחות חצי שעה, לפני ההתנפלות ושכרון החושים מהריח
המעלף והמאלף.

מצרכים (10 מנות):צולנט - חמין

2 ק"ג- בשר בקר עם שומן חתוך לקוביות גדולות (אפשרי: צלעות,שריר,שפודרה,אוסובוקו)
1/2 ק"ג- עצמות בקר לתחתית הסיר
10- תפוח אדמה בינוניים קלופים (תפו"א לסועד)
3 כוסות- שעועית לבנה שהושרתה מלילה קודם ( לא אמריקאית,אפשרי משולב מקסיקנית/שחורה)
2 כוסות- גריסים שטופים, מומלץ כוס חיטה וכוס גריסים
2 כפות רסק עגבניות
2 – עגבניות בינוניות- רכות מאוד חתוכות לחצאים
1/2 ק"ג -עצמות בקר לריפוד הסיר, מעל הבצל
2 -בצלים גדולים חתוכים לקוביות
כפיות: 2- מלח , 1- פלפל שחור ,2- פפריקה ,1/2-  כמון,1- כורכום
1 -מקל קינמון
3 -כפות אבקת מרק בשר (אפשרי עוף)
1/4 – כוס שמן קנולה לטיגון
6- שיני שום
1 -כף דבש ,או  סילאן

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים מעט את קוביות הבצל ומכבים את הלהבה.
2. מרפדים מעל הבצל את העצמות .
3. מניחים בסיר את נתחי הבשר ,מעל הבשר שמים את השעועית והגריסים מעורבבים.
4. ממיסים את הדבש,רסק העגבניות, אבקת מרק והתבלינים בכוס מים ויוצקים לסיר.
5. ממלאים את הסיר במים עד שיכסה את  המרכיבים,תפו"א בהיקף ושיבלטו ומניחים למעלה את חצאי העגבניות.
6. מחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה,מנמיכים להבה ומבשלים 20  דקות עם מכסה סגור.
7. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל- 100 מעלות למשך לילה ,מומלץ לפחות 14 שעות.
8. למחרת בבוקר, בודקים את מצב הנוזלים.יש לבדוק עם מזלג ולראות שיש עדיין נוזלים כמעט עד גובה התכולה ,אם חסרים נוזלים ונראה יבש,מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

המלצות:

השריית השעועית במשך יומיים והחלפת מים כל יום (מסלק מעט גזים)
את הבשר מומלץ לאטום ע"י טיגון בהתחלה.
לשים 200 גרם חזה אווז מעושן מעל העצמות.
לשים מס' יח' קישקע ממולא, ו/או נקניקיות "מרגז" , ו/או ביצים מעל התכולה.
אחרי כיבוי התנור מומלץ לחכות לפחות חצי שעה, לפני ההתנפלות ושכרון החושים מהריח המעלף והמאלף.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=524

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009