- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -
קובה שיפטה- כדורי בשר
נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה עיראקי
המצרכים:
½ ק'ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ וסחוט
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית אבקת מרק או חצי כפית מלח
2 כפות פירורי לחם
1 כפית בהראט
2 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל המצרכים פרט לרסק העגבניות ויוצרים כ-20 כדורים קטנים בצורת אליפסה.
2. מחממים שמן בסיר על להבה קטנה ומניחים בסיר את הכדורים. אם אין מקום מזיזים בעדינות את הכדורים הראשונים שהנחנו, ממתינים כחמש דקות עד שהכדורים מתקשים וניתנים להזזה.
3. מערבבים רסק עגבניות עם מים מוסיפים לסיר ומשחררים בעדינות את הכופתאות מהתחתית. מבשלים 10 דקות על להבה קטנה.
4. ניתן להכין שיפטה גם מחזה עוף טחון ללא פטרוזיליה, ובמקום בהראת מתבלים עם שליש כפית קינמון טחון + שליש כפית פלפל שחור.
5. ניתן להוסיף לשיפטה את כל סוגי הירקות: 200 גר' אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, קישואים חתוכים לקוביות וכוס גרגרי חומוס שבושלו מראש.
דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il
כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=322
© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009