- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

קיצ'רי – אורז עם עדשים אדומות

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה עיראקי

מצרכים:  קיצ'רי
(6 מנות)

2 כוסות אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן
2 כוסות עדשים כתומות, שטוף ומסונן
4  כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית כורכום
2 כפות  כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
6 שיני שום
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן רגיל עד להזהבה .
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומטגנים בערבוב קל 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים,מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה למשך 4 דקות.
מוסיפים את העדשים הכתומות, רחוצות ומסוננות,
מוסיפים ולערבב קלות ,מלח, כורכום,1 כף כמון,רסק,פלפל שחור.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות במכסה סגור.
לקרר 10 דקות.
לקצוץ 6 שיני שום לחתיכות קטנות ,לחמם במחבת את שמן הזית ,
להוסיף את שיני השום ,כף כמון ,לטגן קלות עד להזהבה (להיזהר שלא ייחרך )
לשפוך את תכולת המחבת לתוך סיר האורז ולערבב היטב
שהשום והשמן ייספגו בכל האורז לסגור את הסיר, להמתין מספר דקות.
להגיש חם.


דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=315

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009