- סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי! - http://www.samboosac.co.il -

מקלובה (מהמטבח הערבי)

נכתב על ידי יאיר שגיא בקטגוריה עוף והודו

המצרכים:מקלובה

1 עוף חתוך ל- 8 חתיכות
1 כוס שמן לטיגון
1 חציל
2 תפוח אדמה קלוף
3 גזרים קלופים
1 קישוא
1 בצל חתוך לרבעים
2 כוס אורז
2 כפיות אבקת מרק
1 כפית מחוקה קינמון
½  כפית בהרת
1 כפית זעפרן
4 כוסות מים רותחים
½ 1 כפיות מלח שחור

אופן ההכנה:

  1. קולפים את החציל , שורה כן-שורה לא וחותכים לפרוסות עבות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הגזר לקוביות גדולות.
  3. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את החצילים והירקות טיגון קל עד השחמה. מניחים במסננת.
  4. מטגנים היטב את העוף באותו שמן עד השחמה. מניחים במסננת.
  5. מפזרים חופן קטן של אורז לא מבושל על תחתית סיר (רצוי טפלון).
  6. על האורז מסדרים את העוף, מעל העוף מפזרים את האורז.
  7. מעל האורז שמים את הירקות בשכבות ,מערבבים את התבלינים במים ויוצקים לסיר.
  8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים  שעה.
  9. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח כחצי שעה.
  10. הגשה: לוקחים מגש שגדול ממידות הסיר, מניחים אותו על הסיר והופכים במהירות. מקישים עם כף עץ על התחתי הסיר כדי לחלץ משם אורז שנדבק. מגישים מיד.

דף זה הודפס מאתר סמבוסק – אוכל עיראקי אמיתי!: http://www.samboosac.co.il

כתובת הדף: http://www.samboosac.co.il/?p=208

© כל הזכויות שמורות ליאיר שגיא ואתר סמבוסק 2009